Rekordmange danskere har en smartphone, der ved hjælp af apps kan gøre hverdagen og livet lettere. Det er en trend, som også producenter af sikkerhedsprodukter mærker – blandt andet ABUS.
Spritnye tal fra Danske Medier viser, at antallet af danskere med en smartphone fortsat stiger. I 2011 havde 38 procent af os en smartphone, i 2016 er det 85 procent, og det er en stigning på mere end 120 procent.
Samtidig viser en analyse fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH), at 40 procent af os har købt en app inden for det seneste år (2015). Hver tiende af os har købt fem eller flere.
Med apps bliver smartphonen til en fjernbetjening, vi kan styre både radioen, kaffemaskinen, udendørs-lyset ved sommerhuset og meget andet med. Hos ABUS, der blandt andet er kendt som producent af innovative sikringsløsninger til hjemmet, oplever man en stigende interesse for produkter som for eksempel tyverialarmer, der kan styres via en app på smartphones.
− Smarte app-styrede løsninger til overvågning og sikring af hjemmet er helt klart oppe i tiden. Gennem forhandlere af ABUS-produkter ved vi, at flere danskere efterspørger en nem og smart måde at styre alarmsystemerne på. Jeg tror, det er fordi, at tanken om at man kan tænde og slukke for lyset, aktivere tyverialarmen og se live overvågningsbilleder via et digitalt værktøj som en app appellerer til rigtig mange mennesker. Det giver en større følelse af frihed, at man kan bytte praktiske gøremål ud med kvalitetstid med familien, siger Søren Brehm Jensen, der er kategorichef inden for alarm- og overvågningsløsninger hos ABUS.
|
Hjemmet på nettet
Danmark er blandt de lande i Europa, hvor flest familier har adgang til internettet i hjemmet. Hele 92 procent af danske familier kan således koble sig på nettet hjemmefra, og vi bliver kun overhalet af Norge og Holland med henholdsvis 97 og 96 procent, viser en rapport fra Danmarks Statistik. Det europæiske gennemsnit er 80 procent.
− Den udbredte netadgang er i tråd med tanken om det smarte hjem, der kan styres via en tablet eller smartphone. Det handler blandt andet om at optimere hjemmets elektroniske apparater ved at samkøre dem digitalt. Her er en app et brugervenligt, smart og nemt værktøj for alle, der har en tablet eller smartphone.
|
De nyeste tal fra Danske Medier viser også, at danskerne i stigende grad kobler flere enheder som fitnessmålere og smart-tv sammen med smartphonen som udgangspunkt, siger Søren Brehm Jensen og konkluderer:
− Tendensen med det smarte hjem er mere end blot en døgnflue. Digital styring af hjemmet er kommet for at blive, ganske enkelt fordi det er smart.
|
|
|
|